Asylets værdier

- Vores værdier som er vigtige i vores hverdag

ByBørnehaven Asylet er kendetegnet ved at være en lille institution, og derfor er her altid trygt og rart at være. Alle kender alle, og børnene har de optimale rammer til at knytte nære relationer. Vi prioriterer nærhed, trivsel og ro, samt det at lære og udvikle sig.

Udvikling er et centralt begreb i ByBørnehaven Asylet. Barnets udvikling i centrum, men også vores udvikling som institution er vigtig. Vi har fokus på en spændende og inspirerende hverdag hvor børnene motiveres til at være nysgerrige og til at opleve nye ting. Asylet er et sted, hvor der er plads til at være barn, men også at det er et sted hvor der læres og hvor barnet udvikles på alle områder.

Tryghed er grundlæggende for at børn kan udvikles og fungere, og dette sikrer vi ved at tage udgangspunkt i det enkelte barn. Vi har plads til alle, og børnenes forskelligheder forstås og omfavnes. Vi har fokus på at opbygge barnets selvværd ved at se, høre og forstå det enkelte barn.

Fordi alle børn er forskellige, tænker vi meget over at give børnene en alsidig hverdag. Vi går efter at have en fleksibel hverdag, hvor vi har mulighed og overskud til at lade børnene udfolde sig på bedste vis. For os er det vigtigt at kunne se på det enkelte barn, og gøre det der føles rigtigt i situationen.

Som en del af Asylet er man en del af et fællesskab. Vi prioriterer et stærkt samarbejde mellem forældre og personale. En god børnehave kræver engagement og drivkraft, og når vi står sammen opnår vi de bedste resultater.